Avdukingen av Christian Frederik-monumentet 18. mai kl 12:00

Dronning Margrethe av Danmark avduker Christian Fredrik-monument laget av kunstneren Kristian Blystad. Monumentet er en gave fre regjeringen til Stortinget i anledning 200-årsjubileet. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

Dronning Margrethe av Danmark avduker Christian Fredrik-monument laget av kunstneren Kristian Blystad. Monumentet er en gave fre regjeringen til Stortinget i anledning 200-årsjubileet. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

H.M. Dronning Margrethe av Danmark avduket Christian Frederik-monumentet av billedhoggeren Kristian Blystad på Eidsvolls plass foran Stortinget den 18. mai 2014. Monumentet er regjeringens gave til Stortinget i forbindelse med Grunnlovens 200-årsjubileum.

De kongelige gjestene. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

De kongelige gjestene.
Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja og H.K.H. Prins Henrik av Danmark var også være gjester ved avdukingen.

Statsministeren og stortingspresidenten var vertskap ved arrangementet. I tillegg var Stortingets presidentskap, juryen som har plukket ut kunstneren og kunstner Kristian Blystad til stede.

Oslo Domkirkes Guttekor, medlemmer av Trefoldighetkirkens Jentekor og Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett sang Norsk Fedrelandssong (Gud signe Norigs land) av Arne Garborg / Oscar Borg under ledelse av Edle Stray-Pedersen.

Edle Stray-Pedersen dirigerer det store koret som består av sangere fra Oslo Domkirkes Guttekor, Trefoldighetkirkens Jentekor og Barnekoret ved Den norske Opera & Ballett. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

Edle Stray-Pedersen dirigerer det store koret som består av sangere fra Oslo Domkirkes Guttekor, Trefoldighetkirkens Jentekor og Barnekoret ved Den norske Opera & Ballett. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

Statsminister Erna Solberg holder åpningstale ved avdukingen av Christian Frederik. Foto:: Terje Heiestad/Stortinget.

Statsminister Erna Solberg holder åpningstale ved avdukingen av Christian Frederik.
Foto:: Terje Heiestad/Stortinget.

Uranienborg skolekorps spilte også under arrangementet.

Arrangementet startet kl. 12.00 og det var mange som hadde møtt frem for å se på seremonien.

Stortingspresidenten taler ved avdukingen av Christian Fredrik-monumentet. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

Stortingspresidenten taler ved avdukingen av Christian Fredrik-monumentet.
Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

Alle foro er tatt av Terje Heiestad/Stortinget.

For mer informasjon om kunstprosjektet, se Kunst i offentlige roms hjemmesider>>>

vi-feirer-logo-liggende-venstre, offisiell