Oslo domkirkes sommerkonsert

10274258_884119344937007_7852055550039474341_nOslo domkirkes fire kor går sammen om å lage domkirkens sommerkonsert 15. juni. Korenes felles julekonsert, In dulci jubilo, er blitt en fast tradisjon for et stort antall Oslofolk. Nå samles kreftene igjen, og setter et musikalsk forrykende startskudd på sommeren!

De fire korene står forskjellige steder i kirkerommet, og slik vil de over 100 sangerne gi publikum en sterk opplevelse av ekte «surround»-lyd. I midten står domkantor og dirigent Terje Kvam. De kjente julesangene er denne gangen byttet ut med musikk der lys er en rød tråd. Lyset har nemlig preget norske folkemusikere og kirkemusikere til alle tider. Lyse sommernetter og mørke vinterkvelder, lys i en spirituell forståelse og lys som et symbol på styrke og fellesskap har derfor vært utgangspunkt for valget av repertoar til konserten.

Domkirkens sommerkonsert er en enkeltstående konsert i Oslo domkirke, men den er også et musikalsk kick off til korenes turné i Paris, der den samme konserten vil holdes i kirkene La Madeleine og St. Eustache. Følg med på Oslo Domkirkes Guttekors facebookside for oppdateringer fra turen!

Medvirkende:

  • Oslo Domkor
  • Oslo Domkirkes Guttekor, dir. Vegar Sandholt
  • Oslo Domkirkes Ungdomskor, dir. Sindre Hugo Bjerkestrand
  • Trefoldighet Jentekor, dir. Edle Stray Pedersen
  • Terje Kvam, dirigent
  • Kåre Nordstoga, orgel

Konserten er  15. juni kl 18.00. Dørene åpner ca kl. 17.15
Billetter 250/200/100/50
Billettservice>>>

Korene i Oslo domkirke – hvem er de?
Oslo Domkor er Norges ledende kirkekor med høy aktivitet. Koret gjør om lag 15 konserter årlig og deltar ved rundt 50 gudstjenester. Koret holder svært høyt nivå og består av ca 50 faste sangere.

Oslo Domkirkes Guttekor er bygget opp etter engelsk guttekormønster der alle guttene synger sopran. Stemmene alt, tenor og bass ivaretas av voksne herrestemmer. Guttekoret holder flere egne konserter i året og deltar ved domkirkens gudstjenester.

Oslo Domkirkes Ungdomskor er domkirkens ungdomkor. De holder om lag fire konserter i året og deltar ved domkirkens gudstjenesteliv. Koret består av ca 20 sangere i alderen 15-26 år.

Trefoldighet Jentekor er tilknyttet Trefoldighetskirken i Oslo, med et nært samarbeid til musikklivet i Oslo domkirke. Koret består av jenter i alderen 10-26 år og holder svært høyt nivå. Koret fikk andre plass og gulldiplom i klassen sakral musikk i den internasjonale korkonkurransen i Riva del Garda i Italia høsten 2013.