Norgespremiere: Upon This Handful of Earth

Søndag 24. mars kl. 20.00 – 21.40, Trefoldighet kirken

Opplev en spektakulær norgespremiere! Kirkeoperaen «Upon This Handful of Earth» omhandler en av vår tids absolutt største utfordringer: klimaendringer og naturkatastrofer. Operaen forteller historier om menneskeliv som er blitt rammet av miljørelaterte katastrofer.

Kirkemusikkfestivalens storsatsing er komponert av Gisle Kverndokk. Librettoen er skrevet av Aksel-Otto Bull og Kverndokk selv, inspirert av tekster av den katolske presten, filosofen og naturvitenskapsmannen Pierre Teilhard de Chardin. I tillegg er det brukt et 3500 år gammelt Veda-skrift på sanskrit, kilder fra den amerikanske urbefolkningen samt miljørelaterte avisartikler om bl.a. Tsjernobyl-ulykken, Shells oljekatastrofe i Nigeria og frackingindustrien.

KOMPONIST og LIBRETTIST: Gisle Kverndokk – LIBRETTIST og REGISSØR: Aksel-Otto Bull – SCENOGRAF: Gjermund Andresen

OSLO DOMKOR, Vivianne Sydnes (dirigent) – OSLO DOMKIRKES GUTTEKOR: David Maiwald (dirigent) – TREFOLDIGHET JENTEKOR, Edle Stray-Pedersen (dirigent)

OSLO SINFONIETTA

SOLISTER: Njål Sparbo, Hege Høisæter, Marianne Folkestad Jahren, Thorbjørn Gulbrandsøy, Halvor F. Melien, Philip Weiss-Hagen

Mer informasjon om kirkeoperaen: https://www.kirkemusikkfestivalen.no/arrangement/2019/3/18/uponthishandfulofearth

For kjøp av billetter: www.ticketmaster.no